Bejelentés


DENTI ACCIAIO CANE CORSO KENNEL


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Így kezdődött...

Gyermekkorom óta rajongok az állatokért, különösen a kutyák jelentettek mindig is nagyon sokat nekem. Édesapám a mezőgazdaságban dolgozott, s maga is nagy kutyarajongó volt, így nagy szerencsémre a családtól is támogatást kaptam állatszeretetemhez.  Máig emlékszem, hogy egész kisgyerekként hogyan játszottunk kutyakiképzősdit Csibésszel, az első keverék kutyámmal. Óriási szerencsémre Csibész nagyon fogékony volt, könnyen és gyorsan tanult, velem együtt élvezte a tanulást. Rengeteget olvastam, s, mivel annak idején édesapám is nagy kutyás volt, ő is sokat segített, nagyon sok iránymutatást adott. Az általános iskola végén került hozzánk az első fajtatiszta kutya, egy óriás schnauzer lányka. A gimit gyakorlatilag végig kutyáztam – kutyasuli, kutyás táborok, rendszeres egyesületi élet, kiállítások, kutyakiképzés.


Az igazi áttörés természetesen akkor következett, amikor már az iskoláimmal végeztem, volt munkahelyem s végre igazán elkezdhettem a saját életem. J Újra elkezdtem kiállításokra járni, de valahogy a snacik nem voltak régiek.  Azután, ahogy a „véletlenek” irányítják az életünket – a kezembe került egy cikk a Cane Corsoról. Aztán egyre többet nézelődtem, érdeklődtem, tudatosan mentem a fajtáról szóló infók után.  Aztán, úgy 8évvel ezelőtt, egyszer csak az arcomba vigyorgott egy szürke szuka a monitorról. Ő volt Tamara, törzskönyvi nevén  Perle der Festung Queen. És itt valami új kezdődött…. Kennelünkbe (Denti Acciaio Cane Corso Kennel) az első alom 2009-ben érkezett, valóra váltva ezzel gyermekkori álmom.

 

Soha nincs egyszerre túl sok kutyánk, mert fontosnak tartom, hogy minden kutyával meg legyen a személyes kontaktom. Milliónyi kutyával ez lehetetlen. Szerencsére férjem is támogat a hobbiban, mellettem áll jóban-rosszban, nagyon sokat segít a kutyákkal is, s lehetővé teszi számomra a szabadidőt, ami a kutyázáshoz szükséges.


A tenyésztés számomra nagy felelősséget jelent, hiszen én döntök arról, kinek, mikor és kitől szülessen kölykei. Ezt nagyon komolyan is veszem, s ha már így, mondhatni uraljuk a természet törvényeit, felelősségem teljes tudatában választom ki a szülőpárokat a párosítási tervek elkészítése során. Elsődleges szempont, hogy erős, egészséges, kitűnő felépítésű kutyáktól szülessenek, hasonlóan erős, egészséges, kitűnő testfelépítésű kölykök, akik lehetőség szerint hosszú évekig boldoggá teszik a családot. Születés után nagy hangsúlyt fektetünk a korai szocializációra, hogy a kiskutya minél több dolgot megismerjen, mire új gazdájához kerül. A kiskutyákat kizárólag aláírt szerződéssel lehet elvinni, melyet a leendő tulajdonossal mindig átbeszélünk.

 

A kiskutya megvásárlásával nem ér véget a kapcsolat, fontosnak tartom a visszajelzéseket a kölyök fejlődéséről, sőt, felnőttkori élményekről, s az új gazdik gyakorlatilag bármikor fordulhatnak hozzám szaktanácsért.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!